40 000 полицаи бранят Таксим на 1-ви май

23609
40 000 полицаи бранят Таксим на 1-ви май
Снимка: Getty Images/Guliver

Турската главна дирекция за сигурност е ангажирала 40 000 полицаи, които на 1 май ще се грижат за реда в Истанбул, съобщава турският вестник "Хюриет".

Изданието напомня, че засилените мерки за сигурност се вземат, за да не се позволят митинги на площад Таксим. Полицаите ще бъдат прехвърлени в Истанбул от седем окръзи, включително Ерзурум, Адана и Газиантепе. Част от полицаите ще носят камери на шлемовете си, за да записват евентуални инциденти, а снимките могат да бъдат изпращани в полицейските участъци.

Гаук разкритикува Ердоган

Германският президент Йоахим Гаук критикува по време на визитата си в Турция настървеността на ислямо-консервативното правителство ср...

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че няма да разреши демонстрации за 1 май на площад Таксим в Истанбул. Подобно решение през май миналата година доведе до сблъсъци между полиция и протестиращи, последвани от вълна от антиправителствени демонстрации в цялата страна през юни.

Ердоган предложи демонстрации да се проведат на други места, дори е готов да пусне безплатен транспорт на 1 май. Левите профсъюзи се зарекоха да нарушат забраната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com