Абас: Няма мир с Израел без определяне на границите

16837
Абас: Няма мир с Израел без определяне на границите
Снимка: Getty Images / Guliver

Не може да има мир с Израел без първо да бъдат определени границите на бъдещата палестинска държава, заяви президентът Махмуд Абас, предаде БГНЕС.

"От създаването на Израел никой не знае какви са границите. Ние сме решени да разберем кои са нашите граници и кои техните. Без това няма да има мир", каза той. Поставеният от Вашингтон 9-месечен срок за постигане на мирно споразумение изтече.

В телевизионно обръщение Абас постави своите условия за връщане към мирните преговори с Израел. Между двете страни няма постигнат напредък след началото на диалога на 29 юли миналата година.

"Ако искаме да продължим преговорите, трябва да се освободят затворници, да се замрази строителството на жилища за заселници, а границите и картата да се обсъдят в продължение на три месеца", каза Абас.

Мирните преговори стигнаха до задънена улица в края на март след като Израел отказа да спази ангажимента си да освободи 26 палестински затворници ветерани. Това накара Абас да възобнови действията за получаване на международно признание.

Той няколкократно настоя Израел да освободи затворниците и да се съгласи да замрази строителството на жилища за заселници. Той поиска и преговори по въпроса за границите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com