Американски милиардер от кюрдски произход призова предприемачите да помагат за бежанските лагери

3465
Американски милиардер от кюрдски произход призова предприемачите да помагат за бежанските лагери

Кюрдски имигрант в САЩ, успял да спечели милиарди от търговия с йогурт, призова успешните предприемачи да помагат с поддържането на бежански лагери, пише AFP. 

Хамди Улукая, който наема бежанци в заводите на компанията му Chobani, смята че бизнесмените трябва да поемат роля в управлението на миграционни лагери, тъй като организации като ООН не се справят добре, пише БГНЕС.

Първи случай на хепатит А в бежанския лагер в Идомени

В гръцкия бежански лагер в Индомени е потвърден първи случай на хепатит А. Новината е обявена от местния Център  за контрол ...

Предприемачите „трябва да въведат иновации в това поле. Кои са модерните средства, които можем да внесем в лагерите, за да ги направим по-хуманни и бързи”, попита Улукая участниците във Форума „Кретивност за промяна” в естонската столица Талин. 

"Като видиш как хората страдат по такива места и се питаш защо институциите не действат навреме. Това се отнася за ООН, но също и за правителствата, ЕС и неправителствените организации… Не съм виждал толкова много слабост от дълго време насам. ООН не работи. Прекалено е дисфункционална, бюрократична”, анализира Улукая. 

"Като предприемачи трябва да погледнем на това от различна перспектива. Трябва да променим системата и начина по който се гледа на бежанците. Трябва да отделим терористите от тероризираните”, допълни 43-годишният предприемач. 

Хамди Улукая също така е част от кампанията „Giving Pledge” (груб превод – Давам дума), която призовава най-богатите бизнесмени в света да споделят богатството си. 

ООН призова държавите да приемат още половин милион бежанци от Сирия

Организацията на обединените нации отправи апел към държавите да приемат допълнително половин милион бежанци от Сирия, пише германският...

Инициативата е започната през 2010 година от Бил Гейтс и Уорън Бъфет. Сред нейните 143 члена са Ричард Брансън, Тим Куук, Илън Мъск, Марк Зукърбърг и други иновативни милиардери

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия