Анкара ще се опита да стопли отношенията със съседите, включително Сирия и Египет

1207
Анкара ще се опита да стопли отношенията със съседите, включително Сирия и Египет

Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че „няма много причини“ за кавги с други държави в региона около Турция, в това число Сирия и Египет. Той също така обеща, че Анкара ще продължи да подобрява отношенията със своите съседи.

„Нямаме много причини да водим борба срещу Ирак, Сирия, Египет и страните във всички други региони. Но има много причини да продължим по-нататък връзките си“, заяви Йълдъръм по време на партийно мероприятие на водената от него Партия на справедливостта и развитието (ПСР), цитиран от в. "Хюриет".

Германското посолство в Турция отвори врати

Дипломатическите представителства на Германия в Анкара и Истанбул възобновиха работата си, след като бяха затворени от 17 март заради т...

„Ще увеличим дружбата и ще намалим враждебността. Ние също така ще засилим приятелствата вътре в държавата. Ще се въздържаме от безсмислени и празни разговори. Отсега нататък ще подобрим приятелските си отношения с всички държави, заобикалящи Черно и Средиземно море“, посочи още премиерът.

Наскоро Турция предприе стъпки за подобряване на отношенията си с Русия и Израел. По този повод Йълдъръм каза, че още Анкара „разглежда всички страни като приятели“.

Въпреки позитивните призиви за подобряване на междудържавните отношения, турският министър-председател заяви, че Анкара е била в правото си да свали руския самолет Су-24 миналия ноември заради нарушаване на границите, пише още БГНЕС.

„Но враждебността между държавите не може да бъде постоянно... Хората не одобряват това неразбирателство и в крайна сметка положителното чувство надделява. И двете страни, както и лидерите им, положиха усилия. Гласовете на турската и руската нация бяха чути и нормализирането беше осъществено“, допълни той

Свързана с ПКК група пое отговорност за атентата в Анкара

Свързана с Кюрдската работническа партия (ПКК) групировка пое отговорност за взрива в Анкара, при който загинаха 37 души, съобщи ТАСС. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com