Асад иска да бъде запомнен като спасителя на Сирия

2817
Асад иска да бъде запомнен като спасителя на Сирия
Снимка: Getty Images / Guliver

Президент Башар Асад заяви, че иска да бъде запомнен следващите 10 години като човекът, който е спасил Сирия. Това той заяви в интервю за испанския вестник „Ел Паис“.

Асад каза също, че е готов за прекратяване на огъня, но само ако бунтовниците и техните международни поддръжници като Турция не използват прекратяването като възможност терористите да засилят позициите си.

Макар, че искат да го помнят като спасител на страната следващите 10 години, той заяви, че „това не означава, че имам намерение да бъде президент в продължение на 10-те години, аз говоря само за моята визия за 10-годишния период“.

"Мое задължение е Сирия да е цяла и съхранена, аз съм този, който ще спаси страната. Ако сирийския народ иска от мен да бъде на власт, аз ще бъда. Ако не ме иска, нищо не мога да направя, искам да кажа, че не мога да помогна на страната си, така че трябва веднага да напусна." В интервюто той каза, че е "готов" за прекратяване на огъня, но предупреди, че то не трябва да бъде използвано от "терористи", за да се засилят позициите си, предаде БГНЕС.

"Става въпрос да не се допусне други страни, особено Турция, да изпратят повече наемници, повече терористи, повече въоръжения или всякакъв вид логистична подкрепа за тези терористи", посочи Асад.

В отговор на въпроса как ще реагира Дамаск, ако Турция и Саудитска Арабия изпратят свои части в Сирия за борба с терористичната групировка „Ислямска държава“, Асад отвърна: „...ако това стане, ние ще ги възприемем като терористи. Ще защитаваме страната си“.

Саудитска Арабия иска сваляне на Асад, дори със сила

Сирийският президент Башар Асад трябва да бъде свален с употребата на сила, ако мирният процес в Сирия се провали, заяви министърът на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com