X
 
 

Австралия отказа екстадиция на ирански учен в САЩ

1774 0
photo of Австралия отказа екстадиция на ирански учен в САЩ
Снимка: Gettyimages
Австралия няма да екстрадира ирански учен в Съединените щати, заяви генералният прокурор на Австралия през уикенда след 13-месечно задържане на иранския гражданин за предполагаемо изнасяне на военно оборудване от американски произход в Иран.

Генералният прокурор Кристиан Портър казва в изявление, че „имайки предвид всички обстоятелства по този конкретен случай“ Реза Дехбаши Киви не трябва да бъде екстрадиран.

Нови обвинения срещу Доналд Тръмп - този път от премиера на Австралия

Доналд Тръмп се е опитал да накара премиера на Австралия да помогне за дискредитирането на разследване срещу него, пише AFP. Агенцията ...

"Решението ми беше взето в съответствие с изискванията на австралийските вътрешни правни процеси и е напълно в съответствие с правомощията, предоставени на генералния прокурор на Общността по нашето законодателство", каза Портър.

Изявлението дойде часове, след като Иран се съгласи да освободи австралийска двойка от затвора в Техеран, задържана по обвинение за шпиониране. По-късно в събота иранските медии съобщиха, че Дехбаши Киви вече се е завърнал в Иран.

Пред Ройтерс Портър не коментира дали двата случая са свързани.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители