Азия е континентът на милионерите

5050
Азия е континентът на милионерите

Повече от 3.37 милиона души в Азия са сред най-заможните на планетата и имат лично богатство над 1 милион долара, твърдят експерти от Royal Bank of Canada. Затова едва ли е учудващо, че в последните години четири от най-големите банки в света – американската Citigroup, британската HSBC и швейцарските UBS и Credit Suisse – увеличиха своите клонове и мениджърите си по системата private banking, разчитайки на солидни комисионни, предаде БЛИЦ.
Но за разлика от европейските и американските богаташи, в Азия хората с пари не бързат да ги предоставят за управление на наети мениджъри. Разочаровани от предлаганите им инвестиционни продукти и доходността им след кризата от 2008 година, повечето азиатски милионери предпочитат сами да управляват капиталите си.

Според данни на The Boston Consulting Group едва 4% от парите на азиатските милионери са предоставени за управление на банкови мениджъри, докато през 2006 година този процент е бил 7. Причината е в намаляващата доходност – за 2011 година от всеки 100 инвестирани в банкови продукти долара, собствениците на капитали са получили едва 2.1 долара, което е намаляване на печалбата в сравнение с 2007 година с 25%.

Друга особеност на азиатските богаташи е възрастта им – повече от 40% от тях са до 45 години, докато в Европа процентът на сравнително младите милионери е едва 20. Затова и азиатците предпочитат да инвестират в собствен бизнес, за да държат под контрол паричните си потоци и да имат по-голяма печалба.

Редактор: Сияна Любомирова

Азиатски държави обвинени за изчезване на носорозите

Виетнам най-вече, но също Китай и Тайланд, имат голяма роля в трафика на слонова кост и рог от носорог. Това означава подкрепа за кла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com