Бан Ки-мун предупреди за катастрофална гражданска война в Сирия

3436
Бан Ки-мун предупреди за катастрофална гражданска война в Сирия

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун предупреди за катастрофална гражданска война в Сирия след избиването на над 100 цивилни в град Хула, предаде АФП.

„Подобно клане може да потопи Сирия в катастрофална гражданска война. Гражданска война, от която страната може никога да не се възстанови”, каза Бан по време на международен форум в Истанбул.

Клането в Хула

Решението на САЩ, Великобритания, Франция и редица други страни да експулсират сирийските дипломати беше силен знак за международното ...

Думите на генералния секретар на ООН дойдоха в момент на все по-голямо международно възмущение от случилото се в централния сирийски град Хула, където бяха избити най-малко 108 души, сред които 49 деца.

„Настоявам правителството на Сирия да изпълни ангажиментите си по мирния план на Кофи Анан”, добави генералният секретар на ООН Бан Ки-мун.

В същото време Франция обяви, че подкрепя плана на международния пратеник Кофи Анан, без да отхвърля никоя възможност, предложена от ООН.

Планът на Анан предлага последен шанс за прекратяване на насилието и за започване на процес на политически преход, заяви говорителят на министерството по време на пресконференция. По-рано САЩ допуснаха възможността за военна намеса в Сирия извън мандата на ООН, в случай че никакво споразумение не бъде постигнато в организацията заради налаганото от Русия и Китай вето.

България гони сирийските дипломати

Временно управляващият посолството на Сирийската арабска република в София Салах Сукар ще бъде уведомен днес с нота от МВнР, че трябв...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com