X
 
 

Близо 300 000 сирийци са се върнали по домовете си

1041 0
photo of Близо 300 000 сирийци са се върнали по домовете си
Снимка: БГНЕС
 

Почти 300 000 сирийци са се върнали по домовете си след двете операции на Турция в северна Сирия, това е съобщил в събота вътрешният министър на Турция Сюлейман Сойлу на координационна среща за нередовната миграция, пише Daily Sabah. 
След двете операции на Турция – „Щитът на Ефрат“ и „Маслинова клонка“ терористите са били прогонени от северносирийските градове Джераблус, Ал-Рай, Дабик, Ал-Баб и Африн. 
Повече от 3 милиона и половина бежанци намериха убежище в Турция след началото на конфликта в Сирия. Някои турци ги приемат като икономически товар и като заплаха за собствените им работни места, но антимигрантската реторика и насилия са значително по-слаби в сравнение с развитите страни в Европа, отбелязва изданието.
Почти 300 000 сирийци са се върнали по домовете си след двете операции на Турция в северна Сирия. Това е посочва вътрешният министър на Турция Сюлейман Сойлу на координационна среща за нередовната миграция, съобщава "Фокус".

30 000 сирийци имат право да гласуват на турските избори

Около 30 000 сирийци имат право да гласуват на изборите на 24 юни в Турция, каза премиерът на страната Бинали Йълдъръм. Говорейки пред...

След двете операции на Турция – „Щитът на Ефрат“ и „Маслинова клонка“ терористите са били прогонени от северносирийските градове Джераблус, Ал-Рай, Дабик, Ал-Баб и Африн.

Припомняме, че убежище в Турция намериха повече от 3,5 млн бежанци, след началото на конфликта в Сирия. А някои турци ги приемат, като икономически товар и като заплаха за работните си места.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...

Последно в Актуално