Босът на турската мафия заплашва опозицията в страната

7529
Босът на турската мафия заплашва опозицията в страната
Снимка: iStock/Guliver

Босът на турската мафия Алааттин Чакъджи отново се нахвърлил със заплахи към главната опозиционна Републиканска народна партия (РНП) на страната, съобщи eadaily.com. Този път той излял чувствата си в писмо, което публикувал в Twitter, съобщи турското издание Duvar.

Алааттин Чакъджи, който е близък приятел на лидера на Партията на националистическото движение Девлет Бахчели, коалиционен партньор на президента на страната Реджеп Ердоган и председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), заявил, че е готов да даде показания, ако прокурорите го призоват заради изречените по-рано заплахи по отношение на лидера на турските републиканци Кемал Кълъчдароглу.

Евросъюзът е готов да наложи на Турция оръжейно ембарго

Лидерите на ЕС планират да обсъдят оръжейния експорт за Турция от съюзниците й от НАТО и в частност със САЩ, заявила германският канцле...

Изявлението на Чакъджи е направено на следващия ден, след като официалният представител на опозиционната РНП Фаик Озтрак отправил към правителството на Ердоган въпрос дали следствените органи са взели показания от боса на мафията във връзка с неговите заплахи към опозиционната партия.

„Лидерът на мафията е освободен от затвора от специална амнистия и е изпратен да напада лидера на нашата партия. Той открито го заплашва, като стражевият пес на президентския дворец защитава мафията /Девлет Бахчели/. Прокуратурата предприе действия едва след подадената от нас жалба. На какъв етап е това разследване? Взети ли са показания от мафията?” – се поинтересувал Озтрак на 14 декември.

Мафиотският бос Чакъджи е освободен от затвора през април в рамките на закона, разработен от управляващата ПСР в партньорство с ПНД за борба с пандемията Covid-19 в местата за лишаван от свобода. Докато осъдени престъпници, като освободения бос на мафията, са освободени от затворите, то политическите затворници и правозащитници са изключени от действието на закона, отбелязва Duvar.

Според медии, Алааттин Чакъджи е бил признат за виновен за подстрекателство през 1985 г. към убийство на своята бивша съпруга, дъщеря на друг криминален бос. Преди това той изразявал политически възгледи, близки до националистите от ПНД.

Турция ще използва придобития в Либия руски „Панцир-С” при създаване на нови дронове

Тази година в средата на май действащото с активна поддръжка на Турция либийско Правителство на националното съгласие успя да залови в ...

На 17 ноември, обръщайки се към Кемал Кълъчдароглу, мафиотският бос заявил: „Вие и ръководството на вашата партия казвате, че в Турция няма демокрация и приказвате против президента. Ако в нашата страна имаше диктаторски режим, всички щяхте да бъдете набучени на кол.”

Тези думи дойдоха след критика от лидера на РНП за действията на правителството на Ердоган във връзка със закона за амнистията. „Вие ще престанете ли да пускате на свобода лидерите на мафията, търговците на наркотици и да вкарвате в затвора политически дисиденти?” – се обърнал тогава Кълъчдароглу към Ердоган по време на свое изказване в парламента.

Превод: Ганчо Каменарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

САЩ изграждат кей, за да доставят хуманитарна помощ в Ивицата Газа

Израел изтегли ключова бригада от Ивицата Газа - затишие преди операцията в Рафах

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com