X
 
 

Чавушоглу: Сасоли преиначи думите ми

946 0
Чавушоглу: Сасоли преиначи думите ми
Снимка: Getty Images/Guliver
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу реагира срещу изявление на председателя на Европейския парламент Давид Сасоли за съдържанието на днешната им среща, съобщава турският телевизионен канал НТВ. Това, че председателят на Европейския парламент споделя като действителни теми, които не е повдигал пред мен, е още един пример за неискреността и лицемерието на ЕС. Срамувам се от това, че човек, представляващ европейските народи , предава изопачено съдържанието на среща, състояла се в институция на ЕС, написа Чавушоглу в профила си в Twitter.

„Напълно неприемливо е да се използват хора, които бягат от война и преследване, за политическа изгода или за натиск върху ЕС“. Това е заявил председателят на ЕП Давид Сасоли при срещата си с турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу.

Турция прекрати военната операция в Сирия

Турската операция „Източник на мира“ в Сирия е спряна. Това съобщи министърът на външните работи на страната Мевлют Чавушог...

„Подчертах, че Европейският парламент продължава да обръща максимално внимание на справянето с продължаващата хуманитарна и бежанска криза. Това включва пълна подкрепа за онези държави-членки, които са изправени пред най-сериозните предизвикателства по отношение на миграционните потоци в Източното Средиземноморие“, коментира Сасоли.

Срещата бе поискана от страна на Анкара. В последните месеци Турция отново заплаши Европа, че ще отвори границите си за бежанците и ще ги пусне към Стария континент.

Председателят е засегнал темата за турската инвазия в Сирия. Засегнат е бил и въпросът за сондажите в Кипър от страна на Турция.

„Ние сме в пълна солидарност с Кипър по отношение на зачитането на неговия суверенитет и суверенни права в съответствие с международното право“, посочва Сасоли.

Турция е доволна от примирието в Сирия, ЕС не смекчи позицията си

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че страната е постигнала своята цел, след като Анкара се споразумя с Вашингтон за прек...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители