X
 
 

Дамаск обвини международната коалиция във военни престъпления в Сирия

1141 1
Дамаск обвини международната коалиция във военни престъпления в Сирия
Снимка: Getty images/Guliver
Министерството на външните работи на Сирия изпрати две идентични послания до генералния секретар на ООН Антонио Гутериш и настоящия председател на Съвета за сигурност за „противозаконни бомбардировки“ на водената от САЩ коалиция с информация, че в провинция Дейр ез-Зор са загинали 62-ма цивилни. Това предаде EA Daily, като се позова на информационната агенция на Дамаск - SANA.

В посланията се подчертава, че ударите са военно престъпление и потвърждават, че страните от коалицията срещу „Ислямска държава“ не съблюдават международното право и доказват на целия свят, че целта на САЩ не е борбата срещу тероризма, а „унищожаването на колкото се може повече сирийци“.

Турция покани Русия, Франция и Германия на среща за Сирия, САЩ няма да се оттегля от региона

Четиристранна среща на върха за съдбата на Сирия ще се проведе на 27 октомври в Турция, предава AFP. Турският президент Реджеп Тайип Е...

В тази връзка Дамаск отново призовава Съвета за сигурност на ООН „да поеме отговорност за предотвратяването на подобни действия на агресия и да проведе прозрачно и независимо разследване“, отбелязва още агенция "Фокус".

Припомняме, че при ударите, нанесени в близост до границата с Ирак, са загинали най-малко 15 жени и деца.

Actualno.com

Етикети: