Ердоган: Ако някое от децата ми е замесено в корупция, ще се откажа от него

24879
Ердоган: Ако някое от децата ми е замесено в корупция, ще се откажа от него
Снимка: Getty Images / Guliver

Ако някое от децата ми е замесено в корупция, ще се откажа от него, заяви премиерът Реджеп Тайип Ердоган в отговор на твърдения, че членове на семейството му, и по-специално неговият син Билял Ердоган, може да са замесени в корупция, съобщава "Хюриет дейли нюз", предаде БТА.

"Налице е очерняща пропаганда, разпространявана от главната опозиция спрямо моите деца. Ще го кажа съвсем ясно: Ако някое от децата ми е замесено в подобна корупция, аз ще се отрека от него," заяви днес премиерът.

Ердоган склонен на отстъпки при промени в Конституцията

Турското правителство е готово да "замрази" противоречивия закон за съдебната власт, ако опозиционните партии подкрепят конституционн...

Наскоро в турски медии бе разпространена информация за участие на Билял Ердоган в съмнителни сделки с недвижими имоти и връзки със саудитски бизнес кръгове.

Според някои твърдения синът на Ердоган е щял да бъде обхванат от планирана втора вълна на стартиралото на 17 декември антикорупционно разследване в Турция, която обаче се е провалила след отстраняването от случая на отговорния прокурор.

Депутати от основната опозиционна Народнорепубликанска партия критикуваха правителството, цитирайки медийните информации, че Билял Ердоган не е дал показания в рамките на продължаващото антикорупционно разследване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com