Ердоган призова мюсюлманите по света да бъдат заедно срещу несправедливостта

3670
Ердоган призова мюсюлманите по света да бъдат заедно срещу несправедливостта
Снимка: Getty Images/Guliver

Мюсюлманите са изправени пред конфликт, миграция, бедност, болести в широк регион от Сирия до Афганистан, каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

В обръщение към форума Младежта за ислямско сътрудничество (ICYF), който се провежда в Истанбул, той призова мюсюлманите да издигнат гласа срещу несправедливостите, на които стават свидетели.

Опозицията в Турция е сигурна, че Ердоган нарежда да се крие смъртността и заболеваемостта от коронавируса

Управлението на Реджеп Ердоган беше атакувано от основната опозиционна партия, Кемалистката републиканска народна партия (КРНП), че кри...

„Мюсюлманите трябва да поемат отговорност за собствения си мир и благополучие, както и за сигурността и бъдещето на цялото човечество, и да издигнат гласа си срещу несправедливостите, на които стават свидетели“, каза Реджеп Тайип Ердоган във видеообръщението към участниците.

Отбелязвайки, че светът е свидетел на един от най-бурните времена в човешката история, турският президент подчерта, че проблемите със сигурността, терористичните заплахи и епидемията от коронавирус пречат за постигането на желания мир, съобщи Анадолската агенция.

"Мюсюлманите, които се борят с конфликти, миграция, бедност и болести в широкия регион от Сирия до Афганистан, от друга страна, трябва да се борят с нарастващата ислямофобия и културния расизъм, особено в западното общество", каза той.

Ердоган отново призова за реформа на Съвета за сигурност на ООН, като повтори една от дългогодишните си максими, че "светът е по-голям от пет", имайки предвид петте постоянни членове на съвета. При всяка възможност Турция обръща внимание на глобалната несправедливост, подчерта той.

Карадайъ замина в Турция за среща с Реджеп Ердоган

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ замина за Турция за среща с президента Реджеп Ердоган по негова покана. Карадайъ е поканен освен...

Ердоган призова младите хора да участват „много активно в политиката, академичните среди, спорта, търговския и социалния живот“.

„Очаквам да не позволявате на никого да се изправи между нас и да ви разделя по етнически, сектантски или културни различия“, каза той.

Представители от 56 държави-членки ще обсъдят стратегията на форума Младежта за ислямско сътрудничество, младежкото развитие, икономическите възможности, културата, изкуствата, спорта, работата в мрежа и екологичните въпроси.

Основана през 2004 г. в Баку, ICYF е международна, нестопанска, непартийна организация, обединяваща водещи младежки организации от страните членки на OIC, както и международни младежки организации, представляващи мюсюлмански малцинства по целия свят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Иранските власти предупреждават: Внимавайте за крокодили

Вулканът Руанг отново изригна в Индонезия (ВИДЕО)

Земетресение в Егейско море край Измир

НАСА: Китай крие военна дейност в Космоса

Иран омаловажава последиците от удара в Исфахан, твърдят израелски източници

Apple изтрива WhatsApp и Threads от китайския магазин за приложения по нареждане от Пекин

Земетресение от 4,6 удари Северен Иран

Ще има ли нов ирански отговор срещу Израел? Коментар от Техеран след взривовете в Исфахан (ВИДЕО)

МААЕ: Няма поражения по ирански ядрени обекти

Ердоган призова за запретване на ръкавите и спиране на клането в Ивицата Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com