Хонконг отхвърли натиска на бизнеса за излизане от международна изолация

1528
Хонконг отхвърли натиска на бизнеса за излизане от международна изолация
Снимка: Getty Images/Guliver

Главният администратор на Хонконг засили прилагането на стратегията си за нулев Covid, отхвърляйки нарастващия натиск от страна на бизнеса заради безкрайната международна изолация на града.

Европейската търговска камара в Хонконг написа рязко отворено писмо до Кари Лам по-рано този месец, предупреждавайки, че бизнес репутацията на финансовия център е изложена на риск и жителите остават „неясно докога“ в капан.

Но Лам каза, че няма планове за промяна на курса, засилвайки опасенията, че не се вижда скорошен край на ограниченията за пътуване, съобщи АФП.

„Сега най-важната защита е да се предотврати вносът на случаи, доколкото е възможно“, каза Лам пред репортери.

Тя каза също, че нормализирането на транзита с китайския континент ще бъде приоритет пред глобалните пътувания, макар главният регионален съперник Сингапур да се подготвя да живее с коронавируса и да се отвори за света.

„Колкото повече се отпускате за пристигане от чужбина, толкова по-малко ще имате шанс да отидете на континента“, каза тя пред репортери.

Лам каза, че вярва, че повечето международни фирми също подкрепят първо да се отворят пътуванията по континентален Китай.

„Да, международните компании искат да пътуват, те искат да пътуват до континента, те искат да пътуват обратно в родните си страни и по целия свят“, каза тя. "Но най -важното предимство на Хонконг е това, че е порта към континентален Китай, защото това е огромен пазар."

Китай обвини САЩ в неприкрита намеса в работите на Хонконг

Китайската страна осъжда решително приетия във Вашингтон меморандум относно Хонконг и оценява това като неприкрита намеса във вътрешнит...

Нейните коментари ще бъдат добре дошли за тези с бизнес в Китай, но едва ли ще са утеха за онези международни компании, които избират Хонконг за регионалния му достъп, ниските данъци, правната система и финансовите услуги.

Китай също не проявява голям апетит към облекчаване на собствените си строги ограничения за пътуване, включително до Хонконг.

Местните медии в Хонконг тази седмица заявиха, че представители на континентален Китай ще спазват ограниченията поне до след Зимните олимпийски игри през 2022 г.

Хонконг до голяма степен задържа коронавируса - благодарение на носенето на маски, строгото социално дистанциране и някои от най-строгите карантинни мерки в света - но процентът на ваксинациите изостава от Сингапур, въпреки масивните доставки.

Сингапур има една от най -успешните кампании за поставяне на ваксини в света с над 80 процента от населението си напълно ваксинирани, включително 84 процента от тези на възраст над 70 години. За разлика от това, само 46 процента от отговарящите на условията жители на Хонконг са напълно ваксинирани, като само 25 процента от тези на възраст 70 и повече години са получили по две дози.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Израелската армия: Важен член на ПВО звеното на "Хизбула" е убит при удар в Ливан (ВИДЕО)

Банките в ОАЕ дават глътка въздух на хората след наводненията

Обидил мюсюлманите: В Индия се ядосаха на Нарендра Моди (ВИДЕО)

Военни хеликоптери се разбиха в Малайзия, 10 жертви (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ким Чен Ун наблюдава учение, симулиращо "ядрена контраатака"

"Високо напрежение": "Хизбула" атакува израелска база с десетки ракети "Катюша"

Ново силно земетресение разлюля Тайван

Панихида и в Истанбул за 40 дни от кончината на патриарх Неофит

NYT: Израел е планирал голям удар по Иран, включително край Техеран

Терористична атака в Йерусалим в навечерието на Пасха (ВИДЕО 18+)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com