И САЩ заплашиха Русия със санкции

36966
И САЩ заплашиха Русия със санкции
Снимка: Getty Images / Guliver

Ако руският президент Владимир Путин не отстъпи за Крим, ще понесе санкции от Запада, които ще навредят на руската икономика и ще намалят влиянието на Москва в света, заяви днес Белият дом, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Старши президентският съветник Дан Пфайфър заяви, че приоритет на администрацията на Обама е да подкрепи новото правителство в Украйна по всякакъв възможен начин.

Украйна ще иска част от имуществото и авоарите на СССР

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк нареди на временно изпълняващия длъжността министър на външните работи Андрей Дещица да се заеме ...

Той подчерта също, че САЩ няма да признаят резултатите от референдума в Крим за присъединяването му към Русия. Пфайфър каза, че всичко, което Русия прави в Крим, е нарушение на международното право и подкопава стабилността в региона.

В същото време стана ясно, че руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери са се споразумели днес да търсят решение на кризата в Украйна, като окуражат извършването на конституционни реформи, съобщи руското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

В съобщението не се посочва за какви реформи става дума, а само се казва, че те "трябва да държат сметка за интересите на всички региони в Украйна", допълва Ройтерс.

Засега няма потвърждение от Вашингтон.

ЕС официално обяви референдума в Крим за незаконен

ЕС официално осъди референдума в Крим, определяйки го като "незаконен и нелегитимен" и обяви, че утре ще бъде взето решение за санкци...

Във втория за последните два дни телефонен разговор между двамата Лавров призовал също Кери да използва влиянието на САЩ и да накара властите в Киев да спрат "масовото беззаконие" срещу рускоезичното население.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия