Идентифицираха атентаторката на гарата във Волгоград

36396
Идентифицираха атентаторката на гарата във Волгоград

Личността на жената-камикадзе, която взриви бомба в железопътната гара във Волгоград, бе установена въз основа на част от главата й, която бе открита на мястото на експлозията, пише LifeNews.ru, цитиран от КРОСС.

Според публикувана снимка от главата на атентатора е оцеляла само лявата страна, но тя е била достатъчна за провеждането на успешна експертиза и идентификация.

Експлозията във Волгоград може да е самоубийствен атентат

Взривът на жп гарата във Волгоград може да е дело на жена, извършила самоубийствен атентат, предаде Националния антитерористичен комите...

Жената-камикадзе се казва Оксана Асланова и е била обявена за издирване още през юни 2012 година.

Издирването й е дошло вследствие на двата й брака с мъже, обвързани с терористични организации. И двамата й съпрузи са били ликвидирани от руските спецслужби. Oт 8 март 2012 службите губят следите й, което ги навежда на мисълта, че от тогава насам тя е била обучавана за камикадзе.

По-рано днес на гарата във Волгоград бе взривена бомба, която отне живота на минимум 15 души, сред които едно дете, и рани 45. Сред пострадалите има 2-годишно момиченце, чиято майка успяла да спаси живота му с цената на своя, като се хвърлила да го защити с тялото си от отломките.

Сред загиналите има и един полицай. Старши сержант Дмитрий Маковкин изпълнявал патрулно-постова служба, обезпечавайки сигурността на волгоградската железопътна гара. Той забелязал жената, отговорна за случилото се, която според него се държала подозрително- нервничала и се оглеждала уплашено. Полицаят се приблжил към нея, за да провери документите й, като в този момент избухнал взривът, съобщава "Фокус".

Експлозията във Волгоград може да е самоубийствен атентат

Взривът на жп гарата във Волгоград може да е дело на жена, извършила самоубийствен атентат, предаде Националния антитерористичен комите...

Снимка: гарата във Волгоград

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com