X
 
 

Индия допуска възможността да използва ядрено оръжие заради конфликта с Пакистан

3140 0
photo of Индия допуска възможността да използва ядрено оръжие заради конфликта с Пакистан
Снимка: Pixabay
Индия досега се придържа стриктно към политиката да не използва първа намиращото се в арсенала й ядрено оръжие, заяви министърът на отбраната на страната Раджнатх Сингх. Дали обаче тази позиция ще претърпи промени, зависи от обстоятелствата.

Коментарът е направен пред представители на индийските медии по повод възможността за по-нататъшна ескалация на конфликта с Пакистан, съобщава телевизионният канал NDTV.

Възможна ли е ядрена война между Индия и Пакистан?

Редица инциденти тласнаха Индия и Пакистан на ръба на конфликта, предизвиквайки глобална тревога и призиви за сдържаност между съседите...

Въоръжените сили на Индия в бившия щат Джаму и Кашмир са приведени в състояние на повишена бойна готовност. Причина за това са очакваните опити на „подкрепяни от Пакистан” групировки в близко време да дестабилизират ситуацията в региона.

Пакистан реагира остро, когато на 5 август Ню Делхи въведе в щата Джаму и Кашмир пряко федерално управление. Появиха се съобщения за придвижване на войски към границата.

Досега Индия и Пакистан са воювали три пъти заради Кашмир. В момента и двете страни притежават ядрени оръжия.

След като мюсюлманските региони на Британска Индия образуваха отделна държава Пакистан, Джаму и Кашмир стана единственият индийски щат с преобладаващо мюсюлманско население. Там действат активно сепаратисти, за чиято поддръжка властите в Ню Делхи обвиняват Исламабад.

Пакистан обвинява Индия за военни действия в Джаму и Кашмир

Пакистан изрази "силен протест" срещу индийски нарушения на примирието по контролната линия в оспорвания регион Кашмир. Това съобщава Р...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изгониха участник от "Фермата" заради насилие (видео)

Иван Милин бе изгонен от "Фермата: Нов свят" по решение на екипа на предаването. Повод за отстраняването му стана акт на физическа агресия от негова...