Индия е най-опасната държава за жените в света

4045
Индия е най-опасната държава за жените в света
Снимка: Pixabay

Индия е най-опасната държава за жените в света. Тя е с най-висок риск от сексуално насилие и подлагане на робски труд. Това показват резултатите от проучване на експерти от цял свят. 

На 2-ро и 3-то място в света са Афганистан и Сирия, се посочва в изследване на Фондация "Томсън-Ройтерс", в което участваха около 550 експерти по проблемите на жените, пише БГНЕС. 

Как жените се оказаха в задния двор на доказателствената медицина

Знанията за физиологията на жената са недостатъчни Всеки знае, че много аспекти от физиологията на женския и мъжкия организъм се отлич...

На 4-то и 5-то място са Сомалия и Саудитска Арабия. 

САЩ са на 10-то място и на 3-то по риск от сексуално насилие, тормоз и принуждаване към сексуални отношения.

Индия е на върха на списъка, защото е най-опасна за жените в три аспекта: сексуално насилие, тормоз и трафик на жени, включително за принудителен труд и сексуално робство.

Афганистан е най-опасна държава в света за жените по три показателя: насилие, липса на здравеопазване и достъп до икономически ресурси.

Сирия е на 2-ро място по опасност от насилие срещу жените, свързано с домашни конфликти и домашно насилие, както и липсата на здравеопазване.

Г-7 отделя милиарди за образованието на жени

Лидерите на страните от Г-7 взеха решение да отпуснат над 2,9 милиарда долара за различни програми за повишаване на качеството на образ...

Сомалия, която е в конфликт от 1991 г., се нарежда на 3-то място сред страните, в които жените са изложени на риск от недостиг на здравеопазване, а също и заради културни и традиционни обичаи, които са вредни за тях. Това е и 5-та държава, в която жените имат най-малък достъп до икономически ресурси.

Саудитска Арабия е 2-та държава, опасна за жените по отношение на дискриминация, включително и на работното място, както и по отношение на достъпа до участие в икономиката.

Пакистан е на 6-то място в общата класификация и на 4-то място по достъп до икономически ресурси и дискриминация, както и по опасността от обичаи, които включват "убийство поради чест". Страната е също 5-та по насилие, несвързано със сексуални фактори.

Демократична република Конго е 7-ма в общия списък. ООН предупреди, че милиони хора в страната живеят в ужасни условия. Тази държава е 2-та най-опасна по отношение на сексуалното насилие и е на 8-ма позиция по останалите проблеми.

Йемен е на 8-мо място заради слабия достъп до здравеопазване, икономически ресурси, обичаи, опасни за жените и несексуално насилие. Страната е в хуманитарна криза и 22 милиона души се нуждаят от жизненоважна помощ.

Новият премиер на Испания обяви кабинет, доминиран от жени

Новият министър-председател на Испания от Социалистическата партия на страната Педро Санчес обяви новия проевропейски състав на правите...

Нигерия е на 9-то място в списъка, като групи за човешки права обвиняват армията за мъчения, изнасилвания и убийства на мирни граждани при 9-годишния конфликт с екстремистите от „Боко Харам“. Нигерия споделя с Русия 4-то място по риск от трафик на хора и 6-то - по опасност от традиционни обичаи.

САЩ са единствената западна страна в първите десет. Те, заедно със Сирия, споделят 3-то място по риск от сексуално насилие - изнасилване, сексуален тормоз, склоняване към сексуални отношения и липса на достъп до правосъдие в случаи на изнасилване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Ердоган се закани Нетаняху да не избяга от отговорност

Иранският президент се закани да унищожи Израел, ако атакува

Израелската армия: Важен член на ПВО звеното на "Хизбула" е убит при удар в Ливан (ВИДЕО)

Банките в ОАЕ дават глътка въздух на хората след наводненията

Обидил мюсюлманите: В Индия се ядосаха на Нарендра Моди (ВИДЕО)

Военни хеликоптери се разбиха в Малайзия, 10 жертви (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ким Чен Ун наблюдава учение, симулиращо "ядрена контраатака"

"Високо напрежение": "Хизбула" атакува израелска база с десетки ракети "Катюша"

Ново силно земетресение разлюля Тайван

Панихида и в Истанбул за 40 дни от кончината на патриарх Неофит

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com