Индия обеща ток за всички села до 2 години

6701
Индия обеща ток за всички села до 2 години
Снимка: Getty Images / Guliver

Индийското правителство ще работи, за да може до две години във всяко индийско село да има ток. Това съобщи финансовият министър на страната Арун Джайтли при представянето на новия годишен бюджет за 2016 г.

„Правителството е ангажирано да постигне 100% електрифициране на селата до 1 май 2018 г.“, заяви Джайтли.

В плановете за новия бюджет влиза и целта за удвояване на приходите на милионите индийски фермери, в това число и чрез инвестиране на 359 млрд. рупии (5,2 млрд. долара) за стимулиране на земеделския сектор. Според Джайтли правителството е фокусирано върху подобряването на начина на живот в провинциалните части на страната, където живее повече от половината индийско население.

„Ние сме благодарни на нашите фермери за това, че са гръбнакът на нашата страна“ в изхранването на населението, посочи Джайтли. „За развитие в провинциите разпределих 877,6 млрд. рупии в този бюджет”, допълни той, цитиран от БГНЕС.

Правителството е изправен пред изключително важни щатски избори тази и следващата година, като тежкото положение на земеделските производители, които страдат от спада на цените на земеделските култури и няколко години на суша, ще играе главна роля.

През ноември управляващата партия на премиера Нарендра Моди регистрира изненадваща загуба по време на избори в един от най-големите и най-бедни индийски щати. По-рано този месец фермерска каста започна бунтове в Северна Индия с искане за квоти в правителствените назначения и образованието.

По последни данни от 2011 г. в Индия има около 120 млн. фермери и допълнително 145 млн. земеделски работници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com