X
 
 

Индонезийка, проговорила за сексуален тормоз от шефа си, беше защитена от индонезийския парламент

1390 0
photo of Индонезийка, проговорила за сексуален тормоз от шефа си, беше защитена от индонезийския парламент
Снимка: Getty Images/Guliver
Парламентът в Индонезия помилва индонезийка, осъдена на шест месеца затвор за разобличаването на нейния развратен шеф, като този случай предизвика сериозно обществено внимание.

Силни ръкопляскания избухнаха в Камарата на представителите, след като депутатите единодушно гласуваха за отмяна на присъдата срещу Баик Нурил Макнун за запис, който тя направила и с който доказала сексуален тормоз от страна на бившия си работодател, предаде БГНЕС.

Известен американски рапър е арестуван заради обвинения в сексуални престъпления

Известният американски рапър R Kelly беше арестуван по федерални обвинения в сексуални престъпления, предаде ABC. Според първоначалнат...

Майката на три деца, която беше в залата, се разплака от решението - последната ѝ надежда да избегне затвора, след като изчерпи други възможности за обжалване.

Правозащитни групи осъдиха присъдата и случаят предизвика страхове, че ще обезкуражи жертвите на сексуален тормоз в Индонезия - консервативната нация с мюсюлманско мнозинство, да говорят.

От индонезийския президент Джоко Видодо, който също изрази загриженост относно присъдата на жената, се очакваше да подпише опрощаване на присъдата.

"Открит е пътят за даване на амнистия на Нурил, а президентът трябва да действа незабавно", се казва в изявление на "Амнести интернешънъл". "Това ще бъде историческа победа за жертвите на сексуално насилие в Индонезия," добавят от организацията, допълвайки, че Макнун е претърпяла "огромна несправедливост".

Тръмп към поредната жена, обвиняваща го в сексуален тормоз: Не си мой тип

Американският президент Доналд Тръмп отново отхвърли отправените му наскоро обвинения в сексуално посегателство, предаде БГНЕС. Колумн...

Историята

През 2015 година шефът на Макнун - директорът на гимназията, в която тя е работила - е съобщил на полицията, че тя го е оклеветила, след като направила запис, че той прави сексуални коментари в социалните медии.

По-късно тя била уволнена и обвинена по закон срещу разпространението на неприлични материали,

Местният съд на остров Ломбок първоначално я освободи от обвиненията. Но прокуратурата не се отказа от случая и миналата година Върховният съд на Индонезия отмени решението на по-нискоинстанционния съд и потвърди присъдата, като не уважи жалба срещу това решение.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...