Израелски вестник изтри Меркел от снимка

19456
Израелски вестник изтри Меркел от снимка

Израелският вестник HaMevaser пусна снимка от марша в Париж, като от кадъра беше изтрит образа на федералния канцлер на Германия Ангела Меркел, пише в. "Телеграф".

Изданието беше критикувано от други вестници в Обетованата земя за неуважение към марша на единството, който беше проведен в неделя след убийствата в Париж, отнели живота на 17 души, предаде БГНЕС.

Но освен Меркел с компютърна техника от снимките са "изтрити" и други дами като парижкият кмет Ан Идалго и върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и сигурността Фредерика Могерини. Присъствието на датския премиер Хеле Торниг-Шмид е маргинализирано дотолкова, че се вижда само главата й в левия край на снимката.

На оригиналния кадър Меркел стои между френския президент Франсоа Оланд и палестинския президент Махмуд Абас. Но когато читателите погледнат публикувания в HaMevaser кадър, никой няма да бъде виновен, ако не забележи присъствието на ръководителя на най-мощната държава в Европа и най-влиятелната жена в света. Манипулацията на снимката от израелския вестник първо беше забелязана от новинарския сайт Walla.com.

Много коментатори критикуваха сексистката обработка на кадъра и посочиха, че по ирония маршът на единството, който целеше разпространяване на посланието за мир, е бил подправен.

Стореното от HaMevaser не за първи път премахва жена от снимка. През 2011 г. нюйоркският в. " Di Tzeitung" отстрани тогавашния държавен секретар Хилъри Клинтън от снимка в прочутата ситуационна зала на Белия дом по време на акцията по убийството на Осама бен Ладен. Впоследствие редакцията се извини за действията си с обяснението, че редакционната политика не позволява публикуването на снимки или дори имена на жени въз основа на "скромността" и ортодоксалните възгледи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com