X
 
 

Крадци задигнаха останките на Махатма Ганди

1165 0
photo of Крадци задигнаха останките на Махатма Ганди
Снимка: Getty Images/Guliver
Част от останките на покойния индийски духовен водач Махатма Ганди са били откраднати точно в деня, в който светът отбелязва 150 години от неговото рождение, съобщи BBC.

Прахът на Ганди бе задигнат от мемориал в Централна Индия, като освен кражбата крадците са осквернили паметника, написвайки върху лика на Ганди "предател", информират световни медии.

Ганди: Око за око и светът ще ослепее

Нека започнем с няколко великолепни цитата: 1. Око за око и светът ще ослепее.   2. Най-добрият начин да намериш себе си, ...

Кражбата е била установена от пазача на мемоариала и вече се води разследване по случая, като към този момент извършителите не са установени. Полицаите работят по версията за "престъпление, нарушаващо реда".

Припомняме, че много хиндуси смятат Ганди за национален предател, защото приживе подкрепял идеята за хиндуистко-мюсюлмански съюз.

Мохандас Карамчанд Ганди, познат като Махатма Ганди, е индийски адвокат, политик, пацифист, борец за човешка свобода и духовен водач на индийското движение за независимост, което довежда през 1947 г. до края на британското владичество в страната. Наречен е още "Баща на нацията".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители