Кралят на Йордания се закани на "Ислямска държава"

21086
Кралят на Йордания се закани на "Ислямска държава"

Кралят на Йордания Абдула Втори обеща суров отговор на убийството от радикалната групировка "Ислямска държава" (ИД) на пилот, заловен в Сирия и изгорен жив.

"Кръвта на мъченика Муас ал Касасбех няма да е пролята напразно. Отговорът на Йордания и армията й ще е суров", заявил кралят по-рано днес на заседание с високопоставени представители на йорданските служби за сигурност. Информацията обяви кралският дворец в изявление, информира АФП.

Чеченци се бият на страната на "Ислямска държава"

Чеченски джихадисти от бригадите на Шамил Басаев и Джохар Дудаев се бият на страната "Ислямска държава" (ИД) в Сирия", гласи съобщени...

Възможно е Йордания да проведе сухопътна операция срещу "Ислямска държава", написа на сайта си вестник Al Quds Al Arabi, цитиран от ТАСС.

"Не е изключено Йордания да се реши на такава стъпка едностранно, имайки предвид проявената от ИД враждебност" цитира вестникът източници от йорданските специални служби, информира БТА.

Кралството ще засили участието си в международната коалиция, която води борба срещу радикалната групировка "Ислямска държава", съобщи правителствен говорител след заседанието на службите за сигурност под ръководството на краля.

"Обсъждаме как членовете на коалицията да увеличат усилията си за спиране на екстремизма и тероризма, да се подкопае, отслаби и в крайна сметка премахне Даеш", заяви Мохамед ал Момани, използвайки арабския акроним за "Ислямска държава".

"Ислямска държава" заплашва да екзекутира двама заложници

Джихадистката групировка "Ислямска държава" заплаши да убие японски журналист и йордански пилот след 24 часа. До това положение ще стиг...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com