Кремъл: Сравненията между Путин и Хитлер са обидни и отвратителни

3321
Кремъл: Сравненията между Путин и Хитлер са обидни и отвратителни
Снимка: Getty Images/Guliver

Кремъл определи като отвратително сравнението между Владимир Путин и Адолф Хитлер, което беше направено от британския външен министър Борис Джонсън.

Бившият кмет на Лондон заяви в сряда, че руският президент иска да използва домакинството на световното първенство по футбол това лято, както лидерът на нацистите е използвал олимпийските игри в Берлин през 1936 г.

И в Русия си имат Уейнстейн - депутат, който руският парламент покровителства

Много сериозен секс скандал, в който са замесени известен руски депутат и три журналистки, продължава да разтърсва в Русия, като заради...

"Това е изключително отвратително изявление, което не подхожда на един външен министър", заяви говорителят на президентството Дмитрий Песков, цитиран от информационна агенция "Спутник". "Това без съмнение е много обидно и неприемливо", допълни той.

Коментарът на Джонсън дойде като подкрепа на тезата на опозиционния депутат Иън Остин, който сравни двата случая. "Смятам, че определено е вярно сравнението с 1936 г. в описанието ви какво ще се случи в Москва по всички обекти от световното първенство по футбол", каза британският външен министър.

"Не искаме нова студена война, но Владимир Путин се опитва да създава проблеми по всякакъв начин. Основната му аудитория не сме ние, а вътрешната публика, която иска след всичките тези - според тях - унижения, Русия отново да е силна", добави Джонсън.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова отговори чрез социалните мрежи, че Джонсън е "отровен с омраза и гняв".

В Русия се страхуват, че Черноморският им флот не е равностоен на американския еквивалент

Ударните възможности и авиацията - това са основните проблеми, които вижда адмирал Александър Витко що се отнася до Черноморския флот н...

"Това е плашещо за представител на ядрена сила, а подобни паралели са неприемливи и под нивото на ръководител на дипломацията на европейска държава", написа тя във Facebook. От руското външно министерство допълниха, че страната е "дала милиони жертви в борбата с нацизма". 

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин определи коментарите на Джонсън като "недопустими". "Това наистина е много грубо изказване. Подобен коментар е недостоен за човек, който заема такава длъжност. Не може да правиш такова изявление", каза Володин.

Според него британските политици са отчаяни и умишлено търсят други конфликти, за да оставят на заден план проблемите около излизането от Европейския съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...