Медведев подписа списък забранени за турски фирми дейности

9744
Медведев подписа списък забранени за турски фирми дейности

Руският премиер Дмитрий Медведев подписа постановление, утвърждаващо списъка със забранени за турски фирми видове дейност в Русия от 1 януари 2016 г., съобщава РИА Новости.

Под забрана за турските компании в Русия са попаднали туристически агенции, хотели и изпълнението на услуги за държавни нужди.

Русия реши какви икономически санкции да наложи на Турция

Правителството на Русия забрани от 1 януари 2016 г. вноса на хранителни продукти от Турция. По този начин в страната няма да могат да б...

По-конкретно сред забранените дейности са строителството на сгради и инженерни съоръжения, дейност в областта на архитектурата и инженерно-техническото проектиране, изследване и анализ, дейността на туристическите агенции, на хотели, изпълнение на работа, оказване на услуги за осигуряване на държавни и общински нужди, обработка на дървесина.

Отбелязва се, че списъкът със забранените за турски фирми дейности не се прилага към договори, сключени преди влизането на постановлението в сила.

Отношенията между Русия и Турция преживява криза, след като на 24 ноември турски изтребител F-16 свали руски бомбардировач Су-24 в Сирия. Руският президент Владимир Путин нарече това "удар в гърба" от страна на привърженици на терористите. След инцидента Путин подписа указ за мерки по осигуряване на националната безопасност и специални икономически мерки спрямо Турция.

В частност от 1 януари 2016 г. Русия забранява вноса на редица турски стоки, спира действието на безвизовия режим с Турция и отменя чартърните полети. Освен това на работодателите от 1 януари 2016 се забранява да наемат турски работници. Президентът поръчал да се забрани или ограничи дейността на намиращите се под юрисдикцията на Турция организации на територията на Русия.

Русия си е самодостатъчна по отношение на храната, смята Медведев

Русия е способна да се изхранва сама. Върху местните производители лежи отговорността за осигуряване на необходимите количества проду...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия