На 27-ми февруари влиза в сила прекратяването на огъня в Сирия

3222
На 27-ми февруари влиза в сила прекратяването на огъня в Сирия
Снимка: Gettyimages.com

Прекратяването на огъня в Сирия влиза в сила на 27 февруари, се казва в съвместно заявление на Русия и САЩ, публикувано от държавния департамент.

"Прекратяване на военните действия ще започне в 00:00 AM , местно време в Дамаск на 27 февруари 2016 г." , се казва в документа.

„Съединените американски щати и Руската федерация, като съпредседатели на Международната група за подкрепа на Сирия се стремим да постигнем мирно разрешаване на кризата в Сирия при пълно зачитане на фундаменталната роля на Организацията на обединените нации. Ние се ангажираме да осигурим максимална подкрепа за край на сирийския конфликт и създаване на условия за успешен политически преход, ръководен от самите сирийци чрез посредничеството на ООН”, се посочва още в изявлението, предаде БГНЕС.

В него се подчертава, че условията на примирието се отнасят за всички страни в конфликта, с изключение на терористични групи.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун приветства съобщението за прекратяване на военните действия в Сирия.

САЩ също приветстваха окончателното споразумение за прекратяване на огъня в Сирия. Те изразиха благодарност за приноса на Русия и другите членове на Международната група за подкрепа на Сирия.

Ръководителят на дипломацията на САЩ предупреди, че предстоят още "значителни предизвикателства". Той увери, че САЩ ще останат бдителни за прилагането на споразумението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com