Над 40 терористи се издирват в Турция срещу парична награда

1092
Над 40 терористи се издирват в Турция срещу парична награда
Снимка: Gettyimages.com

Министерството на вътрешните работи на Турция обнови списъка с имената на издирваните терористи от ДАЕШ, броят им нарасна от 23 на 48 души, а премията за предаването им на властите е в размер на 51 млн. турски лири.

В списъка на издирваните са новият ръководител на „емирата“ за Турция Мустафа Мол, предшественикът му Илхами Бали и др., както и 8 жени. По 4 млн. лири е отредената награда за тримата джихадисти от т.нар. червената листа. "Синият" списък съдържа 18 души, оценени на по 1,5 млн.лири. Помогналите за залавянето на тримата души в "зелената" листа ще получат по 1 млн., от оранжевата – по 600 000 лири. Най-"евтината" сива листа съдържа 18 души, сред които три жени, и наградният фонд на човек от нея пада до 300 000 лири.

САЩ: Доходите на "Ислямска държава" от петрол са намалели наполовина

Командването на водената от САЩ коалиция, която се сражава с екстремистите от терористичната организация "Ислямска държава“ в Ира...

Турските медии разпространиха днес всички списъци със снимките на терористите от ДАЕШ. При 13 смъртоносни атентата в Турция от 2014 г. досега ислямските терористи убиха 211 души, отбелязва днес в.“Джумхуриет“, пише БГНЕС.

 На 28 юни светът изтръпна при поредната смъртоносна атака на ислямските терористи на международното летище „Ататюрк“ в Истанбул, където убитите бяха 45 души, а ранените достигнаха 239.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com