НАТО "поддържа контакт с турските власти" по случая с руския Су-24

4213
НАТО "поддържа контакт с турските власти" по случая с руския Су-24

НАТО следи ситуацията със сваления руския самолет Су-24, съобщи ВВС.

По информация на медията, представител на НАТО е заявил, че алиансът "поддържа контакт с турските власти", като се е въздържал друг коментар.

Кремъл е внимателен в коментарите за сваления Су-24

Падането на бомбардировача Су-24 в Сирия, който по данни на турските медии е бил свален от самолети на ВВС на Турция заради нарушаване ...

По-рано говорителят на руския президент заяви, че "падането на бомбардировача Су-24 в Сирия, който по данни на турските медии е бил свален от самолети на ВВС на Турция заради нарушаване на въздушното пространство, е много сериозно „произшествие“.

"Би било неправилно сега да се дават каквито и да било оценки, предположения, да се правят изявления, докато нямаме пълната картина. Затова сега просто трябва да се въоръжим с търпение. Това е много сериозно произшествие. Но, отново, без да имаме пълната информация, не може да се говори. Това би било невярно“, заяви Песков.

Турският президент Реджеп Ердоган, турският премиер Давутоглу и началникът на генералния щаб Хулуси Акар са потвърдили, че е свален Су-24. В рамките на пет минути руският самолет е бил предупреден десет пъти.

Междувременно източник от турското министерство на отбраната е съобщил, че турските пилоти няколко пъти са се опитали да се свържат с пилотите от сваления самолет, но не са получили отговор.

Руското министерство на отбраната: Сваленият на турско-сирийската граница самолет е Су-24

Сваленият на турско-сирийската граница неизвестен засега бомбардировач е руски Су-24. Това заяви в официално изявление руското министер...

По информация на CNN Turk пък един от руските пилоти, управлявали самолета, е бил заловен от въоръжена опозиционна група в Сирия. Според източници на медията пилотът е хванат от сирийските тюркмени, които се сражават срещу сирийската армия в планините по турската граница.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com