X
 
 

Нетаняху няма намерение да подава оставка дори да бъде обвинен в корупция

568 0
photo of Нетаняху няма намерение да подава оставка дори да бъде обвинен в корупция
Снимка: Министерски съвет
Израелският премиер Бенямин Нетаняху няма да подаде оставка в случай, че прокуратурата го обвини в корупция, заяви самият министър-председател в момент, когато израелските власти го разследват по няколко случая.

Нетаняху каза, че няма да се оттегли в случай, че бъде призован за изслушване от главния прокурор преди парламентарните избори през април, което е необходима стъпка пред официалното повдигане на обвинение, предаде БГНЕС.

Facebook блокира профила на сина на израелския премиер Нетаняху

Профилът във Facebook на сина на премиера на Израел Бенямин Нетаняху - Яир, е бил блокиран заради постове, насочени срещу палестинци и ...

От Нетаняху няма да се изисква да подаде оставка, ако бъде обвинен по някой от трите случая на предполагаема корупция, но вероятно ще бъде подложен на силен политически натиск за това.

"Аз нямам намерение да се оттеглям - първо, защото нищо няма да излезе от разследванията, второ, защото законът не ме задължава да го направя. Това би било сериозно посегателство срещу израелската демокрация", каза Нетаняху от Рио.

Решението на главния прокурор на Израел за повдигане на каквито и да е обвинения се очаква през следващите месеци, а анализаторите твърдят, че решението на Нетаняху да свика предсрочни избори е маневра за противодействие на всякакви обвинения при нов мандат. Премиерът отрича всички обвинения срещу него и социологическите проучвания показват, че той вероятно ще спечели вота от 9 април.

Наскоро полицията препоръча срещу Нетаняху да бъде повдигнато обвинение във връзка с твърденията, че на телекомуникационната компания Bezeq са били предоставени регулаторни ползи в замяна на положително отразяване дейността на Нетаняху от страна на свързаната с Bezeq медийна компания. Според информации в израелските медии има достатъчно доказателства, за да бъдат повдигнати обвинения срещу премиера по делето Bezeq.

Нови обвинения в корупция срещу Нетаняху

Израелската полиция обяви, че ще повдигне обвинения за подкупи и измама срещу премиера Бенямин Нетаняху и съпругата му Сара, след като ...

През февруари следователите препоръчаха Нетаняху да бъде обвинен и по други два случая. Единият от тях е свързан с продажба на подводници.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители