Нетаняху "видя" световен заговор за свалянето му от власт

12039
Нетаняху "видя" световен заговор за свалянето му от власт
Снимка: Getty Images / Guliver

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви в радио изявление, че има световен заговор срещу него с цел той да загуби оспорваните парламентарни избори в страната, които са насрочени за идната седмица, предаде Ройтерс.

Радиото на армията излъчи днес вчерашното изказване пред активисти на неговата дясна партия Ликуд. Част от думите на Нетаняху бяха изтълкувани като твърдение за финансиране от чужбина на групировки, агитиращи за смяна на правителството в Израел.

Нетаняху използва ИД в предизборната си кампания

Не само българските политици са склонни да стигат до крайности в предизборните си кампании. Израелският премиер Бенямин Нетаняху избра ...

Политическите партии в Израел нямат право да получават пари директно от задгранични спонсори по време на избирателни кампании, посочва БТА. Местното законодателство обаче допуска такова финансиране на сдружения с идеална цел, проповядващи едни или други политически възгледи, и от години кандидатите в израелските избори наемат американски консултанти.

"Това ще бъдат много оспорвани избори. Нищо не е гарантирано, защото е налице мощна световна кампания да бъде свалено правителството на Ликуд", каза Нетаняху. Миналата седмица той получи бурни овации след речта си пред двете камари на американския Конгрес, в която се изказа срещу намерението на администрацията на президента на САЩ Барак Обама да сключи споразумение за ограничаване на ядрената програма на Иран.

Според последните допитвания позициите на двете основни политически сили в Израел - дясната Ликуд и левоцентристкия Ционистки съюз, са практически изравнени преди изборите на 17 март. Анализаторите дават на Нетаняху все пак по-добри шансове да състави управляваща коалиция след вота.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com