Обама хвали Путин за Сирия, САЩ се готви да прати самолетоносач срещу ИД

6063
Обама хвали Путин за Сирия, САЩ се готви да прати самолетоносач срещу ИД
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Барак Обама похвали ролята на Русия в преговорите за прекратяване на кризата в Сирия. Той изложи перспективата за по-добри отношения, ако Москва се фокусира върху военни удари върху групировката „Ислямска държава”, а не върху подкрепата си за президента на Сирия Башар ал Асад, предаде БГНЕС.

Обама заяви, че Русия е била "конструктивен партньор във Виена в търсене на политически преход". Наскоро в Австрия започнаха серия международни преговори за Сирия. Все още има различия в мненията на страните по отношение на съдбата на сирийския президент Асад, припомня АФП.

Бежанците са наши съюзници, но трябва да знаем кой идва в Европа

Европа, целият Запад, всички хора, които не желаят да се подчинят на виждането за света на Ислямска държава, се намират в състояние на ...

Междувременно стана ясно, че и Русия, и САЩ включват по-тежки оръжия в борбата срещу "Ислямска държава". Руски стратегически самолетоносачи са нанесли стратегически ракетни удари срещу Рака. "Бомбардировачи с голям обсег на действие Ту-22, Ту-160, Ту-95МС от далечната авиация проведоха удари срещу цели на "Ислямска държава"(ИД) в провинциите Рака и Деир Езор", заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на среща с президента Владимир Путин.

САЩ пък изпраща самолетоносача "Хари Труман" в Средиземно море. Това съобщава ежеседмичникът „Дифенс нюз” (Defense News). По данни на източника на изданието корабът на военноморските сили на САЩ може да се присъедини към френския атомен самолетоносач „Шарл дьо Гол” в източната част на Средиземно море за нанасяне на удари по позиции на ИД в Сирия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com