X
 
 

Ожесточени сблъсъци в Бейрут

649 0
photo of Ожесточени сблъсъци в Бейрут
Снимка: Twitter
Ливанските сили за сигурност използваха водни оръдия и сълзотворни гранати за разпръскването на демонстрантите в центъра на Бейрут вечерта на 18 октомври, предаде телевизия Al Mayadeen.

По време на сблъсъците край правителствения дворец на площад Риад Солха има пострадали както сред протестиращите, така и сред силите на реда. Стълкновенията започнаха, след като протестиращите започнаха да хвърлят камъни срещу полицаите.

Протести в Бейрут заради влошаващата се икономика на Ливан (СНИМКИ И ВИДЕО )

Стотици хора протестираха в столицата на Ливан в неделя заради все по-трудните условия на живот на фона на опасенията от недостиг на до...

Протестите в центъра на Бейрут текат от ранната утрин на петък. Тогава пострадаха 200 души, включително 60 служителите на силите за сигурност. Сега центърът на града се намира под контрола на полицейските сили и армията. Арабски медии съобщават и за разпръскване на демонстрация край президентския дворец в Баабдел на излизане от града, предаде БГНЕС.

Протестите в Бейрут започнаха преди планираното за петък заседание на коалиционния кабинет, което трябваше да бъде посветено на новия бюджет за 2020 финансова година. По-късно стана известно, че премиерът Саад Харири е отложил заседанието за събота. В телевизионно обръщение към нацията премиерът постави ултиматума на своите опоненти в кабинета, които му пречат за изпълнение на реформите. Харири им даде 72 чака да променят позицията си. Харири призова за "ясни, решителни и окончателни решения", свързани с предложените от него структурни реформи за възстановяване на силно задлъжнялата икономика на Ливан.

Припомняме, че хиляди протестират вече втори ден с искане за оставка на правителството. Вчерашните протести в Бейрут убиха двама души и раниха десетки. Протестите бяха инициирани, след като правителството обяви намерението си да повиши данъците, но и заради корупцията на политиците. Правителството обяви състояние на икономическа криза и търси начин за намаляване на дефицита.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално