ОПЕК увеличава производството на петрол

4006
ОПЕК увеличава производството на петрол
Снимка: Getty Images

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) на 168-то си заседание днес вдигна квотите за производство на петрол с 1,5 млн. барела дневно, предаде БГНЕС.

Квотите за производство са вдигнати до 31,5 милиона барела дневно. От организацията уточниха, че цифрата не включва добива в Индонезия.

Венецуела предложи намаляване на добива на петрол с 5%

С цел да бъде стабилизирана цената на суровия петрол, Венецуела предложи да бъде намалено световното производство, предаде ТАСС, цитира...

На последното заседание на ОПЕК през юни, страните решиха да оставят непроменено производството на петрол на 30 милиона барела дневно, въпреки резкия спад на световните цени на петрола. Цената на "европейския сорт" Brent падна с 1,7% до 43,1 щатски долара за барел след повишение с 1,5% до решението на ОПЕК.

Съставът на ОПЕК включва 12 страни: Иран, Ирак, Кувейт, Саудитска Арабия, Венецуела, Катар, Либия, Обединените арабски емирства, Алжир, Нигерия, Еквадор и Ангола.

Увеличеното производство е начин за ОПЕК да спира добива на шистов петрол в САЩ, тъй като сега цената на "конвенционалния" петрол е по-ниска и разходите за добив на шистов петрол не са оправдани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com