Откриха масов гроб на жертви на ИД в Рамади

3189
Откриха масов гроб на жертви на ИД в Рамади

Силите за сигурност на Ирак в град Рамади в западната провинция Анбар откриха масов гроб на жертви на „Ислямска държава“. Там вероятно се намират останките на 40 души, съобщила местната полиция, цитирана от РИА Новости.

"Досега сме извадили телата на 18 души, включително на петима полицаи, работата по изваждането на останалите жертви продължава – заявил пред AFP ръководителят на полицията Тарек Абдулкарим.

"Ислямска държава" взе заложници в болница в Рамади

Бойци на терористичната групировка "Ислямска държава" са взели за заложници десетки медици и пациенти в болница в иракския град Рамади,...

Масовият гроб в един от централните райони на Рамади е открит в понеделник. По думите на Абдулкарим жертвите били жители на Рамади и били екзекутирани от терористи на Ислямска държава през май 2015 година. Жертвите били застреляни или обезглавени.

През декември 2015 година иракската армия заяви за пълно освобождаване на Рамади от ИД. По-късно губернаторът на провинцията Сухейб ар-Рави съобщи, че градът само 80% са освободени от терористите. Държавният секретар на САЩ Джон Кери също заяви, че част от Рамади още не е освободена.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com