Пекин затяга мерките отново

3566
Пекин затяга мерките отново
Снимка: Getty Images/Guliver

Властите в Пекин обявиха по-строги мерки за борба с коронавирусната инфекция във връзка с идентифицирането на нови местни случаи на инфекция и опасността от ново огнище на болестта, информира ТАСС. Това съобщи в неделя официалният представител на администрацията на Пекин Сю Хеджиан. "Напоследък са регистрирани единични случаи на инфекция в различни области на нашия град, развива се сериозна ситуация. Всички институции и организации трябва да прибягнат до спешни мерки, да действат по-решително, да предприемат още по-строги стъпки", каза той на брифинг.

Според говорителя властите в Пекин възнамеряват да използват "по-бързи и ефективни методи за предотвратяване на разпространението на епидемията". Според официалната статистика в Пекин са регистрирани по-малко от 40 заразени от ноември до средата на тази седмица, това са случаи на внос. През последните няколко дни обаче ситуацията се е променила: на 23-ти декември за първи път през последните четири месеца и половина в града е регистриран асимптоматичен носител, който е хванал вируса от източник, намиращ се в страната.

В Пекин вече няма нито един болен от коронавирус в болница

Последните двама заразени с новия вид коронавирус в китайската столица са изписани от болницата и за първи път от началото на пандемият...

В периода 25-ти - 27-ми декември правителството обяви нови девет нови местни случая на инфекция в столицата. В резултат в момента в лечебните заведения в Пекин има 10 местни заразени хора (от които три са безсимптомни).Според официалната информация 94,28% от заразените с коронавирус са се възстановили в континенталната част на КНР. Броят на заразените хора от декември 2019 г. надхвърли 86,9 хиляди, открити са 126 случая през последните седем дни (включително тези без симптоми - 242). Динамиката на растежа на броя на пациентите в болниците за седмицата е около 1,8% на ден. В местните лечебни заведения има 334 пациенти (включително 585 безсимптомни носители), при четири от тях заболяването, причинено от коронавируса, е тежко. В седем региона на Китай, включително Пекин и провинция Хейлундзян (североизток), която граничи с Русия, в страната има 109 души, заразени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Автобус с българска регистрация се преобърна в Турция, има пострадали (СНИМКИ)

Най-могъщият човек в Иран

Катастрофата в Дубай: резултат от изкуствени дъждове?

Иранските власти предупреждават: Внимавайте за крокодили

Вулканът Руанг отново изригна в Индонезия (ВИДЕО)

Земетресение в Егейско море край Измир

НАСА: Китай крие военна дейност в Космоса

Иран омаловажава последиците от удара в Исфахан, твърдят израелски източници

Apple изтрива WhatsApp и Threads от китайския магазин за приложения по нареждане от Пекин

Земетресение от 4,6 удари Северен Иран

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com