Полицай прострелял един от терористите на "Ататюрк", албанският премиер се отървал на косъм (ВИДЕО, 18+)

2591
Полицай прострелял един от терористите на "Ататюрк", албанският премиер се отървал на косъм (ВИДЕО, 18+)
Снимка: Gettyimages.com

Снощният атентат в Истанбул, който по последни данни взе 36 човешки живота, е можело да бъде и по-страшен, ако един от полицаите на летището не е реагирал своевременно.

На пуснато от Russia Today видео се вижда как служителят на реда успява да простреля един от атентаторите. Раненият терорист пада и се мъчи да се завърти, за да активира пояса с взрив, който е носил. Полицаят вижда какво се случва и побягва, за да не стане жертва на взрива, а терористът успява да активира взривните устройства.

Терористите са били трима и са опитали да влязат отвъд зоната на проверки, като третият терорист, който бива прострелян, успява в крайна сметка да се самовзриви.

След атаката в Истанбул: Ердоган поиска "съвместна борба“ срещу тероризма

Държавният глава на Турция Реджеп Ердоган призова за „съвместна борба“ срещу тероризма след тройната самоубийствена атака н...

Стана ясно и, че самолетът на албанския премиер Еди Рама се е приземил на летище „Ататюрк“ в Истанбул в момента, в който там е извършен самоубийствения атентат, съобщават местни медии. Албанският премиер пристигна в страната на официално посещение. След пристигането си, Рама и съпровождащите го лица са отведени в официалната резиденция. Никой не е пострадал, предаде БГНЕС.

Междувременно летище “Ататюрк“ в Истанбул възобнови работата си. Това заяви министър-председателят Бинали Йълдъръм, който пристигна в Истанбул на мястото на атентата, който според него е дело на терористичната групировка "Ислямска държава". "Следствените действия ще продължат. Но летището е отворено и въздушният трафик се нормализира", каза той.

По-рано медиите съобщиха, че летището може да остане затворено до 20:00 часа в сряда. След терористичния акт, кацането и излитането на самолети бе прекратено. Много полети бяха отменени, или пренасочени към други летища в Истанбул, Анкара, Измир и други градове.

При терористичния акт на летище „Ататюрк“ са загинали 36 души, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм. Ранените са близо 150. Сред жертвите и пострадалите няма българи, увериха от външното ни министерство. Посланикът ни в Турция Надежда Нейнски коментира пред Нова телевизия, че само трима студенти са поискали помощ, защото са нямали достатъчно пари къде да се настанят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com