Помолиха Путин да не понижава цената на водката

20071
Помолиха Путин да не понижава цената на водката

Решението на руската служба за контрол на спиртните напитки за намаляване на минималната цена на дребно на водката от 1 февруари 2015 г. на 185 рубли за половин литър предизвика възмущението на антиалкохолните активисти, съобщава вестник Известия.

Така например Руската коалиция за контрол на алкохола изпрати писмо до Владимир Путин с молба да коригира политиката на правителството, което, според тях, със своите действия може да балансира успеха от прилагането на концепцията за намаляване злоупотребата с алкохол и профилактиката на алкохолизма.

Годината ще бъде такава, каквато ние си я направим, заяви Путин

Президентът на Русия Владимир Путин в новогодишното си обръщение към руския народ каза, че ефективното решаване на проблемите пред стра...

„Решението на руското правителство за замразяване на акцизите и понижаване минималната цена на водката, както и други инициативи за опростяване на антиалкохолното законодателство, рискуват да доведат до алкохолната катастрофа от 90-те години. По-рано в моменти на икономически кризи в началото на 90-те и след 1998 година поевтиняването на водката вече е довеждало до колосален ръст на смъртността вследствие увеличената й достъпност”, се казва в писмото до руския президент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия