Путин оцени високо отношенията между Русия и Китай

2439
Путин оцени високо отношенията между Русия и Китай
Снимка: Getty Images

Президентът на Русия Владимир Путин счита, че Москва и Пекин получават допълнителна изгода от използването на конкурентните преимущества на двете страни заради безпрецедентно развитите двустранни отношения. Руският лидер изрази това мнение при откриването на преговорите с китайския си колега Си Дзинпин в тесен състав в Москва, предаде ТАСС, цитирана от агенция "Фокус".

„През последните години, включително благодарение на вашето пряко участие, отношенията между Русия и Китай достигнаха, без преувеличение, до безпрецедентно ниво, но най-важното е, че това безпрецедентно високо ниво на нашите отношения се използва ефективно, за да могат хората на Русия и Китай да си сътрудничат, да използват всички конкурентни предимства от двете страни за пълноценното развитие“, заяви руският лидер.

Ще има ли среща между Тръмп и Путин "на 4 очи" в Осака?

Вероятността за отделен разговор между президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп в кулоарите на срещата на върха на Г-2...

Путин припомни, че двете държави са си поставили за задача да увеличат стокооборота до 100 милиарда долара през 2018 година. „Чрез усилията на нашите екипи и правителствата на двете страни ние преизпълнихме тази граница. Стигнахме до 108 милиарда долара“, информира руският президент. Според неговата информация през първото тримесечие на тази година стокооборота е продължил да се увеличава, като е регистриран ръст от 3,4%.

„Всичко това е резултат от нашата работа и резултат от работата на нашите екипи. Искам още веднъж да подчертая, че това до голяма степен се дължи на вашия личен принос“, отбеляза Путин, като изрази увереност, че визитата на Си Дзинпин ще даде силен допълнителен тласък на развитието на междудържавните връзки.

Руският държавен глава подчерта, че му е много приятно да приеме китайски гости в московския Кремъл. Той определи визитата на своя колега като „ключовото събитие на годината“. „Важна възможност да се срещнем и да обсъдим текущите проблеми в отношенията между Русия и Китай, както и международните въпроси“, заяви той, и отбеляза, че срещата се провежда по повод 70-тата годишнина от установяването на дипломатически отношения между страните.

Руският лидер благодари на китайския президент за съгласието му да участва в работата на Санкт Петебургския икономически форум. „Ще имаме възможност да чуем колегите, сами да се изкажем, да послушаме дискусията“, заяви Путин, обръщайки се към Си Дзинпин. В заключение руският президент подчерта, че в съвременния свят, който се развива много динамично, но не без драматични събития, такива дискусии винаги са полезни.

Виртуален Путин ще води шоу по BBC

Компютърно генериран Владимир Путин ще бъде водещ на комедийно токшоу на BBC, с британския политически коментатор Алистър Кембъл сред о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Да сме партньори, а не съперници: Си Дзинпин към Блинкен

Пекин: Китайски шпионаж в Германия? Чиста измислица

Жена от Южна Корея се влюби във фалшив Илон Мъск и му даде 50 000 долара

Путин потвърди, че ще посети Китай - ето кога

Пожар пламна на товарен кораб, пътуващ към България (ВИДЕО)

САЩ, Канада и Великобритания с нови санкции срещу Иран

САЩ изграждат кей, за да доставят хуманитарна помощ в Ивицата Газа

Израел изтегли ключова бригада от Ивицата Газа - затишие преди операцията в Рафах

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com