Путин подписа указ за отмяна на ограниченията срещу Турция

1610
Путин подписа указ за отмяна на ограниченията срещу Турция
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът Владимир Путин подписа указ, отменящ ограниченията в отношенията с Турция.

Отменена е забраната за продажбата на туристически пакети за почивка в Турция, предаде РИА Новости, позовавайки се на пресслужбата на Кремъл.

Путин и Ердоган си уговориха лична среща, отношенията се затоплят

Властите на Турция са оценили положително изводите от телефонния разговор, който се проведе днес между президентите Владимир Путин и Ре...

Освен това Путин е възложил на правителството да предприеме мерки за отмяна на забраната за чартърни полети между двете страни и да обсъди с турските си колеги механизмите за отмяна на икономическите ограничения спрямо Анкара.

В информацията се отбелязва, че указът влиза в сила в момента на официалното му публикуване.

Actualno.com припомня, че само преди ден (29.06.2016 г.) Путин и Ердоган проведоха телефонен разговор, който беше отчетен като положителен.

От пресслужбата на турския президент съобщиха тогава, че двамата са се разбрали да поддържат двустранните контакти и да вземат мерки за нормализирането на отношенията между двете страни.

Путин и Ердоган ще говорят лично за пръв път, откакто Турция свали руския Су-24

Руският президент Владимир Путин ще проведе утре (29 юни) телефонен разговор с турския му колега Реджеп Ердоган. Това ще е първият пряк...

Путин и Ердоган са наблегнали на важността в сътрудничеството в борбата с тероризма и решаването на регионалните проблеми. Путин е отбелязал, че полученото от президента на Турция послание е създало предпоставки за това да се преобърне кризисната ситуация във двустранните отношения и да започне процес на възобновяване на съвместната работа по международната и регионалната проблематика, а така също и за развитието на целия комплекс на руско-турските отношения.

В този контекст бе изразена и надежда, че започналото съдебно разследване по отношение на турския гражданин, обвиняем в гибелта на руския пилот, ще има обективен характер, пишеше още в официалното съобщение от Кремъл.

Снимка: Архив

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com