Раздор в СТО заради хранителните субсидии

12876
Раздор в СТО заради хранителните субсидии

Спорове заради хранителни субсидии увеличиха протоворечията сред членовете на Световната търговска организация в четвъртък, което прави малко вероятно подписването на нова търговска сделка, след като остава само един ден до края на преговорите, предаде Стандарт нюз.

След 12 години на безплодни преговори, дипломати предупредиха, че провал на срещата тази седмица на индонезийския курортен остров Бали ще унищожи доверието в организацията, след като развитите страни се обръщат към регионалните и двустранните търговски преговори, предаде Ройтерс.

Русия се готви да спре свободната търговия с Украйна

Русия може да обсъди въпроса за отмяна на режима на безмитна търговия с Украйна, ако Киев подпише споразумение за асоцииране с Евро...

Водещите търговски представители на страните-членки на Световната търговска организация (СТО) започнаха преговорите си за подписване на споразумение, което може да даде тласък от 1 трлн. долара на глобалната търговия, пише ABC News.

Срещата на високото ниво в Бали, Индонезия, има за цел да опрости митническите процедури между страните-членки.

"Въпреки че все още всичко е възможно, шансовете за постигане на споразумение са по-скоро малки", отбеляза Матиас Хебъл, търговски експерт в Asian Development Bank Institute.

Крайната цел е постигането на единни търговски правила сред 159-те страни, които членуват в организацията. Според данните на СТО облекчаването на митническите бариери би увеличило общия размер на световната търговия до 23 трлн. долара спрямо настоящите оценки за малко под 22 трлн. долара.

Бразилия създава зона за свободна търговия в Куба

Куба даде гласност на плановете за изграждане на първата зона за свободна търговия на Острова на свободата. Проектът е на стойност 90...

"Знаем, че това не е лесна задача", заяви бразилският външен министър Луиш Алберто Фигуейредо Машадо.

"Сега обаче сме тук. Тук сме, за да се направи нещо. Готови сме да направим всички възможни усилия, за да напуснем Бали с постигнато споразумение", допълни той.

Критиците на правилата на СТО смятат, че идеята може да попречи на страните да изграждат собствени приоритети в сферата на защитата на околната среда, правата на служителите, продоволствената сигурност и други области.

По думите им резки намаления на тарифите за внос може да унищожат цели индустрии, което ще доведе до загуба на работни места както в богатите, така и в бедните страни.

Китай стана търговец №1 в света, надмина САЩ

Китай надмина САЩ и стана №1 в света по търговски стокообмен, съобщи в. "Гардиън". за 2012 г. Поднебесната империя е регистрирала внос ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com