Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рибарска лодка се взриви край Филипините (ВИДЕО)

07 юни 2024, 07:22 часа • 1105 прочитания

Рибарска лодка се взриви край Филипините. Новината съобщава Al Jazeera. Инцидентът е станал на около 8 км (5 мили) от град Нага в провинция Себу.

Лодката с дървен корпус, която имаше бамбукови опори, очевидно е получила проблем с двигателя, последвалата катастрофа е ранила някои членове на екипажа и принудила други да скочат в морето в паника. Според служители на бреговата охрана преминаващ влекач е помогнал за потушаването на пожара и е започнала издирвателна и спасителна операция.

Загиналите

Най-малко шестима членове на екипажа на рибарска лодка бяха убити след експлозия и пожар на кораба в морето край централна филипинска провинция.

Има и спасени

Шестима членове на екипажа са били спасени след взрива и последвалия пожар предишния ден. Членовете на екипажа с изгаряния бяха транспортирани на безопасно място от персонала на бреговата охрана. Видео и снимки, публикувани от бреговата охрана, показват пламъци и дим, извиващи се от рибарската лодка, докато спасителите сканират водите в тъмнината. ОЩЕ: Бензиностанция се взриви в Ереван (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес