X
 
 

Русия и Китай блокираха примирието в Идлиб

5500 1
photo of Русия и Китай блокираха примирието в Идлиб
Снимка: Getty images/Guliver
Русия и Китай наложиха вето на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, призоваваща за прекратяване на огъня в разкъсаната от войната провинция Идлиб в Сирия. Това се случва след като други членове предупредиха, че конфликтът може да се превърне в най-тежката хуманитарна криза на века, информира AFP.

По време на преговорите по проекта Русия настоя неуспешно да се направи изключение за "антитерористични операции".

Русия може да наложи вето на резолюцията за Сирия

Русия може да наложи вето на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН в четвъртък, призоваваща за прекратяване на огъня в северозападн...

Резолюцията бе предложена от Кувейт, Германия и Белгия и призовава за спиране на всички военни действия в провинция Идлиб.

По-рано през деня Съветът за сигурност на ООН стартира заседание, за да гласува две противоречиви резолюции, призоваващи за прекратяване на военните действия в Северозападна Сирия: проекторезолюция, внесена от Русия и Китай, и проекторезолюция, представена от т.нар. хуманитарна тройка - Германия, Белгия и Кувейт.

Русия и Китай са съвместни съставители на резолюцията, предвиждаща режимът на прекратяване на огъня да не се прилага за операции срещу терористични организации, определени от Съвета за сигурност на ООН.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители