X
 
 

Русия и Турция се договориха за плащания в национални валути

1276 2
photo of Русия и Турция се договориха за плащания в национални валути
Снимка: iStock
Руското и турското министерства на финансите подписаха споразумение за трансфери и плащания в национални валути, съобщи руското Министерство на финансите.

Както е отбелязано в съобщението, документът е насочен към "разширяване и укрепване на междубанковото сътрудничество, както и към осигуряване на непрекъснати плащания между стопански субекти на двете страни".

Проучване: Турците считат Русия за приятел, а САЩ – за враг

В Турция бе проведено голямо проучване на общественото мнение относно най-важните проблеми и постижения на страната. 74,9% от анкетиран...

От руска страна споразумението беше подписано от първия вицепремиер - министърът на финансите Антон Силуанов, а от турска страна – от министъра на финансите и хазната Берат Албайрак.

Основната цел, според Министерството на финансите, е увеличение и постепенен преход към използването на рублата и лирата в плащания между Русия и Турция, създаване на подходяща инфраструктура на финансовия пазар и повишаване на привлекателността на националната валута за компаниите.

За да се повиши нивото на ликвидност, ще бъдат разработени инструменти за емитиране на дългови ценни книжа на пазарите на двете страни.

"Подписването на споразумението е важна стъпка за по-нататъшното разширяване и развитие на взаимноизгодно и справедливо търговско и икономическо сътрудничество между Русия и Турция", се казва в изявлението.

Русия и Китай ще се разплащат в национални валути

Руският президент Владимир Путин заяви след разговорите си с китайския президент Си Цзинпин, че Русия и Китай ще развият практиката на ...

В края на 2018 г. търговията между Русия и Турция е нараснала с 16%, достигайки 25,5 милиарда долара.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално