Руската авиация с първи удари по Алепо в Сирия след сключеното примирие

3395
Руската авиация с първи удари по Алепо в Сирия след сключеното примирие
Снимка: Gettyimages.com

Руски самолети извършиха днес удари по сирийския град Алепо за пръв път след влизане в сила на 27 февруари на частичното примирие, договорено от Москва и Вашингтон.

Това предаде AFP, като се позовава на информация от Сирийския център за наблюдение на правата на човека.

САЩ не възнамеряват да се координират с Русия в Сирия

Прес-секретарят на Пентагона Матю Алън заяви, че властите на САЩ, както и преди, не възнамеряват да координират операциите си в Сирия с...

Руски и сирийски самолети предприеха днес 40 въздушни удара по пътя към Кастело (стратегически хълм край Алепо). Руските самолети влязоха в действие за пръв път след примирието, заяви ръководителят на НПО Рами Абдел Рахман.

Пътят към Кастело е извънредно важен за бунтовниците, тъй като снабдяването на града, част от който контролират, минава по него.

Силите на сирийския режим досега са се опитвали няколко пъти, но безуспешно, да установят контрола над него. Ако успеят, кварталите на града, контролирани от бунтовниците, ще бъдат напълно обкръжени, посочва още БГНЕС.

Русия чрез министъра си на отбраната Сергей Шойгу предложи в петък на САЩ и на възглавяваната от Вашингтон международна коалиция след 25 май заедно са извършват въздушни удари срещу терористичните групи, действащи в Сирия.

21 цивилни, включително 7 деца, загинаха при удари на сирийската армия

Най-малко 21 цивилни загинаха, включително 7 деца, при въздушни удари на сирийската армия срещу няколко градове в Централна Сирия, съоб...

Шойгу заяви в допълнение, че страната му си запазва правото да извършва и едностранно удари след 25 май срещу части на терористичните групировки и незаконните въоръжени отряди, които не спазват прекратяването на огъня.

Според американски представител Русия е изтеглила незначителна част от силите си в Сирия след обявеното от президента Владимир Путин частично изтегляне през март, и е установила нова изнесена напред база в Палмира.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com