Руският министър на отбраната на изненадваща среща с Асад в Сирия

1894
Руският министър на отбраната на изненадваща среща с Асад в Сирия
Снимка: МО на Русия

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети изненадващо Сирия и разговаря с президента Башар Асад. Основната тема по време на посещението в Дамаск и срещата на Сергей Шойгу с Башар Асад е била обстановката в близкоизточната държава, предаде БНР.

Двамата са обсъдили ситуацията с тероризма и плановете за взаимодействие занапред, съобщи сирийският посланик в Москва Рияд Хадад. Според него ситуацията е много сложна и налага постоянни срещи.

Щайнмайер: Маневрите на НАТО в Източна Европа само ще влошат отношенията с Русия

Военните маневри на НАТО в Източна Европа могат само да влошат отношенията на Запада с Русия, смята германският външен министър Валтер ...

Засега още няма официална информация за разговорите между Шойгу и Асад в Дамаск, но това е втората по характера си подобна мисия, с която президентът Путин натоварва министъра на отбраната Шойгу, след като преди няколко месеца той посети Иран и разговаря с президента на страната Хасан Рухани. Тогава той предаде лично послание от страна на Путин до Рухани за развиване на отношенията между Москва и Техеран. 

След разговорите в Дамаск, министър Шойгу посети военновъздушната база Латакия, намираща се в северозападна Сирия на брега на Средиземно море, където се запозна с ежедневната й дейност. Също така той провери мястото в нея, където е разположена противоракетната въздушна система С 400. След това с командването на базата разговаря подробно за изпълнението на поставените задачи, свързани с унищожаването на инфраструктурата на терористичните формирования. 

Шойгу инспектира и руския център по примирието, който работи в тясна координация с американския център в йорданската столица Аман за разширяване на местата и районите, в които да се спазва процесът на примирие.

През последните месеци, въпреки дадената заповед от Кремъл за изтегляне от Сирия, Москва макар и с по-малки възможности участва във военните действия в страната. Руската военна авиация изпълнява задачи в различни райони на страната, свързани с унищожаването на терористичните формирования ИДИЛ и Джебхат ан нусра. Неотдавна един руски военен, намиращ се в Сирия, почина вследствие на раните си, получени при участие в операция срещу терористите в страната.

Американският флот запазва присъствието си в Черно море

Министърът на военноморските сили (ВМС) на САЩ Рей Мабус заяви, че американският флот ще запази присъствието си в Черно море, за да &bd...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com