Самолетните катастрофи намаляват, но загиналите се увеличават

18490
Самолетните катастрофи намаляват, но загиналите се увеличават
Снимка: Gettyimages

Общият брой на произшествията с пътнически самолети в света през 2014 г. е намалял, но броят на загиналите при самолетни катастрофи се е увеличил. Това се посочва в доклад, публикуван от Международната асоциация за въздушен транспорт, предаде БГНЕС.

Според организацията, която обединява близо 250 авиокомпании, осигурявайки 84 процента от международния въздушен транспорт, само през миналата година е имало 73 инцидента с въздухоплавателни средства в сравнение с 81 през 2013 г.

Като цяло в резултат на самолетни катастрофи през 2014 г., светът е загубил 641 души. За сравнение, през 2013 г. загиналите са били 210 души, като средната годишна стойност през последните пет години е 517 души.

Статистиката не включва 298 пътници и екипажа на борда на пътнически самолет на малайзийските авиолинии, който беше свален през юли миналата година над Украйна.

В същото време сред трагично загиналите са включени 277 пътници и 12 членове на екипажа на полет MH370 от Куала Лампур за Пекин отново на малайзийските авиолинии. Независимо, че той все още е в неизвестност, случаят официално е признат за авиационна катастрофа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com