X
 
 

САЩ не възнамеряват да изтеглят армията си от Сирия скоро

1036 1
photo of САЩ не възнамеряват да изтеглят армията си от Сирия скоро
Снимка: Getty Images/Guliver
Постоянният представител на САЩ при ООН Ники Хейли заяви в неделя, че страната няма да изтегля армията си от Сирия, докато не бъдат изпълнени задачите.

В интервю пред американския ТВ канал Fox News, Хейли посочи трите основни цели на САЩ: гарантиране, че повече няма да бъдат използвани химически оръжия, по начин, който заплашва интересите на САЩ, победата над „Ислямска държава“ и осигуряването на удобни позиции за наблюдаване на това, което прави Иран.

Поредно сериозно разминаване между Русия и САЩ в Съвета за сигурност на ООН*

ООН не може да предостави независими потвърждения, че при ударът в Сирия в събота не са загинали хора. Това заяви на извънредното засед...

Наша цел е „да върнем американските войници у дима, но няма да се изтеглим, докато не сме сигурни, че сме изпълнили тези неща“, заяви Хейли, цитирана и от "Фокус".

Нейните коментари дойдоха един ден, след като САЩ и техните съюзници нанесоха ракетни удари срещу режима на Асад, коментира Daily Sabah. Това се случи в отговор на предполагаема химическа атака в Източна Гута, която, според твърденията на неправителствените организации, е довела до смъртта на 70 души.

Припомняме, че на 29 март Доналд Тръмп в изказване пред индустриални работници от щата Охайо заяви, че американската армия „много скоро“ ще бъде изтеглена от Сирия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • манго-Асан от Филиповци 1 манго-Асан от Филиповци преди 1 година Профил на трол?
    Айшеее...ти ли са мААА...?Ей Хабибиии...Що така се зъбешььь по екрана Мааа???И не ми се прави на ХАМЕРИКАНКА с име НИКИ ХЕЙЛИ що нал'ьи те виждам колко си цъъърна на снимката и че си от наш'та боя...Интересно как до сега некой бай мангал не ти е избил зъбетата дето ги стискаш тъй злобарски...Я ако бех до сега да съм ги поръсил по подааа.....