САЩ предлага на Русия да разположи свои военни части в Алепо

4154
САЩ предлага на Русия да разположи свои военни части в Алепо
Снимка: Gettyimages.com

В интервю за френската телевизия TF1 руският президент Владимир Путин заяви, че е получил предложение от САЩ да разположи руски военни сили на път в Алепо, за да осигури безопасност на хуманитарни конвои.

Путин обясни, че там има само един път, по който могат да преминават хуманитарни конвои, като от едната му страна са терористите, а от другата са правителствените войски на Башар Асад.

"Ние казахме - хайде да отведем бунтовниците от едната страна и сирийската армия от другата, за да освободим пътя, да дадем безопасен проход по този път на хуманитарните конвои. Постъпи обаче друго екзотично предложение. Сега ще ви учудя и вас, и вашите зрители. Предложиха ни нашите въоръжени сили, военнослужещи от руската армия, да застанат на този път и да осигурят безопасността. Нашите военни са мъжествени и решителни хора, дойдоха при мен и казаха - да, добре, ние сме готови", каза Путин в ефира на френската телевизия.

Лавров обяви, че ще има среща за Сирия с участието на САЩ и Русия

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обяви в интервю за телевизия CNN, че в събота ще бъде проведена среща за Сирия с у...

В отговор на предложението руският държавен глава е предложил това действие да бъде изпълнено заедно с американските военни, но САЩ са отказали, съобщава в. „Сега“.

Президентът на Русия отхвърли и обвиненията за извършени военни престъпления в Алепо.

"Дълбоко съм убеден, че западните ни партньори, на първо място, естествено, САЩ, са тези, които са отговорни за ситуацията в региона изобщо и в Сирия в частност", изтъкна Путин. Той обясни въздушните удари в Алепо с това, че те са насочени против фронта "Ан Нусра", който е включен в списъка на ООН на терористичните организации. За сирийската криза не съществува друго решение освен засилването на държавните институции в Сирия и подпомагането им в борбата с тероризма, категоричен е Владимир Путин. "Ако искаме да доведем докрай борбата с терористите, трябва да се бием с тях и да не им се даваме, да се огъваме или да отстъпваме", заяви Путин.

Припомняме, че по-рано външният министър на Русия Сергей Лавров заяви в интервю за CNN, че страната му няма да изостря отношенията си със САЩ и никога не е нарушавала споразуменията, гарантиращи глобалния стратегически баланс по сигурността. Той обърна внимание върху засилването на военното присъствие на САЩ в страните от Източна Европа, на придвижване на изток на военни инфраструктури на НАТО, на преоборудването на американски бомбардировачи, които сега могат да изстрелват в непосредствена близост до руските граници по-съвременни и точни атомни бомби.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Банките в ОАЕ дават глътка въздух на хората след наводненията

Обидил мюсюлманите: В Индия се ядосаха на Нарендра Моди (ВИДЕО)

Военни хеликоптери се разбиха в Малайзия, 10 жертви (ВИДЕО и СНИМКИ)

Ким Чен Ун наблюдава учение, симулиращо "ядрена контраатака"

"Високо напрежение": "Хизбула" атакува израелска база с десетки ракети "Катюша"

Ново силно земетресение разлюля Тайван

Панихида и в Истанбул за 40 дни от кончината на патриарх Неофит

NYT: Израел е планирал голям удар по Иран, включително край Техеран

Терористична атака в Йерусалим в навечерието на Пасха (ВИДЕО 18+)

Ердоган пристигна на посещение в Ирак

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com