Сателитни снимки показват висока активност на ядрена площадка в Северна Корея

1881
Сателитни снимки показват висока активност на ядрена площадка в Северна Корея
Снимка: Getty Images / Guliver

Скорошни сателитни снимки показват високо ниво на активност на ядрена тестова площадка на Северна Корея, макар да не е ясно дали става дума за поддръжка или подготовка за пети ядрен опит, съобщава базиран в САЩ проект за мониторинг върху комунистическата страна, предава Reuters.

Докладът на сайта 38 North съобщава, че снимките на комерсиален сателит от 7 юли не са с достатъчно висока резолюция, за да се определи точната дейност, извършвана на тестовата площадка Пунги-ри.

Северна Корея тества балистична ракета, изстрелвана от подводница

Северна Корея е извършила тест на изстрелвана от подводница балистична ракета, обяви министерството на отбраната в Сеул. Според южнокор...

Ясно е, че Северна Корея държи съоръжението в състояние на готовност, която да позволи провеждането на ядрени тестове, ако дойде подобна заповед от Пхенян“, смятат от уебсайта.

Според докладът снимките показват натрупани припаси и оборудване, както и предполагаеми колички за мини, което може да означава, че се работи активно по изграждането на тунел.

Увеличиха се спекулациите, че Северна Корея може да проведе пети ядрен опит, след като САЩ наложиха персонални санкции върху лидера на страната Ким Чен Ун за нарушаване на човешките права на 6 юли.

Пхенян излезе със заявление, че подготвя възможно най-тежкия отговор на този ход, който определи като „обявяване на война“.

Северна Корея: САЩ открито ни обяви война

Северна Корея определи новите американски санкции срещу лидера й Ким Чен Ун като „обявяване на война”. Вчера Министерствот...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия